شکوفایی ثروت کاپیتان بهمن ۸, ۱۴۰۳

موضوع بحث:  شکوفایی ثروت

مجله مدیران دوراندیش

برای بدست آوردن پول باید انگیزه بهتر و کار های بیشتری انجام دهیم و ناخودآگاه بسمتی برویم که مخاطبین خودمان را در هر گروه و صنفی که هستیم بهتر دریابیم . چند زمانی گذشته ما برای باز کردن یک کنسرو اگر از درب بازکن های وقت استفاده نمی کردیم احتمالا دست هایمان  زخمی می شد که خیلی بس دشوار بود کارشناسان در این فکر افتادند تا انها را بهتر و باز کردنشان را راحت تر نمایند و یا خیلی از چیزهای دیگر در حین مصرف و استفاده با سختی مصرف کننده را روبرو می کرد و می توان گفت دسترسی به خدمات دشوار و سخت بود .

این موارد حتی در امور خدماتی مانند رفتن به مطب پزشک برای وقت گرفتن و… ویا برای تعمیرات وسایل خانگی مانند سرویس تلویزون و یخچال وسیله مربوطه را باید به مغازه تعمیر کار ببریم حتی گارانتی وجود نداشت و….

امروزه در جهان تمامی تولید کنندگان و خدمات دهندگان در رقابتی که دارند سعی می کنند تا با ارائه خدمات بیشتر و قیمتی مناسب اعتماد مصرف کنندگان را بالاتر برده ، نظرشان را بیشتر جلب کرده و به مشتریان خود بیفزایند حال چرا این اتفاق صورت گرفته است.

دنیا را سیستم ها ، معادلات و قانون هایی فرا گرفته که اگر از اینها تبعیت شود نتایج مطلوب در آن ایجاد می شود می توان گفت هر چقدر دنیا به سمت حیات خود می رود زندگی هم به آن سمت به پیش می رود چون می دانیم هرچقدر سرویس بهتر برای مخاطبان ، مشتریان و مصرف کنندگان ،محصول یا خدمات بیشتر باشد رضایتمندی هم بالا می رود و هر چقدر رضایتمندی بیشتر شود موجب وفول سرمایه و ثروت بیشتر خواهد شد بنوعی می توان نتیجه گرفت که نقش مصرف کننده همواره در حال پر رنگ تر شدن می شود . جهان به این نتیجه رسیده است که مشتری شاه است و باید با احترامات و برخوردهایی شاهگونه با او برخورد شود .

مجله مدیران دوراندیش

روزانه ملیاردها پول بدون توجه در جهان در حال گردش است اگر فردی درست وارد عمل شود و اقدام شایسته ای انجام دهد قسمتی از این پول به سوی آن فرد رفته و وارد جیب او می شود و اگر فرد موصوف درست عمل نکند به جیب فرد ثالث می رود بنابر این باید بیاموزیم ، یاد بگیریم اگر قرار است ما ایجاد تولید پول ، ثروت کنیم واز  امتیازهایی که در اجتماع ما حاضر است بهره مند شویم باید در ذهنمان باشد که به مردم خدمت کنیم خصوصا در اموری که ما با مصرف کننده، مشتری و یا مخاطبانی سروکار داریم و با نگاهی با این دید قطعا به نقاط مثبتی خواهیم رسید قدیمی ها و نیاکان ما همیشه معترف بودند که حق با مشتری است و او تاج سر خود می پنداشتند و با احترماتی خاص با او روبرو می شدند . این موضوع مربوط به کشور ما نبوده و نیست بلکه در جهان به همین منوال به مصرف کنندگان و مشتریان نگاه می کنند . مثلا شما از زمانی که وارد یک فروشگاه ، رستورانی و یا هتلی می شود از ابتدا تا انتها که خدمات، کالا و یا سرویسی را دریافت می کنید ، شما به کیفیت آن موضوع اهمیت فراوان می دهید علاوه بر محصول ، گارانتی و سرویس ان هم برای شما حائز اهمیت می باشد ، حتی شما بخاطر آن سرویس انعامی هم مناسب پرداخت می کنید ، یا ممکن است در اثر کمبود آن سرویس معترض شوید که به چه دلیل به شما آن سرویس ایدآل را ارائه نکرده اند . بنابراین رضایت مندی در مرحله اول یک بنگاه اقتصادی است حال ما به یک نکته می رسیم ! چقدر رضایتمندی برای مشتری در جامعه اقتصادی امروز برای افرادی که کسبه اند و یا بنگاه اقتصادی دارند قابل توجه است . در برابر کالا و خدماتی که به مخاطبان و مشتریان خود می دهند چقدر آگاهی ، اطمینان به آنان می دهند؟ چقدر تضمین کیفیت می کنند؟ و…

 

ما امروزه اگر موضوع مقایسه با رفتار و روش های سایر کشورها بسیار عادلانه برخورد یا تفکر کنیم مشاهده می کنیم کیفیتی که در حال حاضر نسبت به قیمت کالا ،خدمات و یا تولیداتی که در کشوری همچون کره جنوبی صادر می شود کمتر از امریکا و اروپا نیست و از سوی دیگر کره ای ها توانسته اند علاوه بر رضایت مردم خود رضایت مشتریان خارجی در سطح بسیار وسطعی را بیشتر فراهم و بازاری جهانی برای خود داشته باشند این خدمات در زمینه های تولید خودرو، لوازم خانگی ، پوشاک ، گوشی موبایل و… است آنها درک نموده اند که رقبای خارجی شان هیچگاه ساکت نمی مانند پس با ارائه خدمات بیشتر، سرویس های بموقع و جلب  اعتماد بیشتر مصرف کنندگان  جهانی خود را بیشتر و حتی تعداد مشتریان را بیشتر  نمایند. این ها بیان این است که انتظاراتی که یک مصرف کننده در داخل کشوری از آن کالا، محصول و خدمات دارد رقیبی خارجی  مانند کره جنوبی توانسته است ارائه نماید حال بنظر شما مشکل از کجاست؟ در کجا باید مشکل ارزیابی و برسی شود؟

 

ما در آخر بجایی می رسیم که دیدگاه آن برنامه سازان ،مدیران  تولید کننده یا کارفرمایان  فراتر از انتظار بشری بحدی رشد یافته  و آنقدر شکل گرفته و اهمیت پیدا کرده تا ایمان بیاورد که اولویت بقا و پیشرفت آن مجموعه و حتی مملکت شان در گرو رضایت مشتریان شان است مانند شرکت برند ادیداس،پوما و… بنابر این هر چقدر رضایت مندی مشتریان را جلب نماییم اتفاق های خوب ، پر خیر  و برکت ظاهر می شوند و جالب اینکه این احترامات ،عزت ها هم به بانک های مشهور جهانی هم رسیده است چرا که شما بدون هیچ چون و چرایی سرمایه خودتان را در اختیار یک بانک می گذارید و آن بانک با گرفتن پول و سرمایه شما می تواند بهره های کافی از آن سرمایه شما نصیب خود و شرکایش بنماید و کارمندان او هم از آن بهره امرار معاش کنند پس کارمندان و پرسنل خود را با آموزش بسوی دنیایی جدید و متمدن هدایت می کنند .

 

آنان درک کرده اند که مردم امروز بالا بردن سطح دانش خود به نقاطی از فهم رسیده اند که توجه به جزئیات مانند احترام و… می نمایند و برای آنان اینها بصورت یک الگو مطرح و مهم بشمار می آید  و اگر مشتریان و مخاطبان به مواردی مانند کم اهمیتی و بی احترامی روبرو شوند آنرا توهین به شعور خود می دانند. قطعا برای شما پیش آمده که جهت خدمات و یا کالایی به مغازه ای مراجعه فرموده اید که رفتار فروشنده یا خدمات دهند مناسب شما نبوده ، در آن زمان شما حاضر شده اید همان کالا را با چند برابر بیشتر از مکانی دیگر فراهم نمایید که در اینجا بیشتر احترام و شان شما بوده نه قیمت!

 

در بازارهای هوانوردی یا خودرو سازی جهان شرکت های زیادی با به عرصه وجود گذاشتند بسیار خوش نام ، پرآوازه ، معروف و با بهترین، بی نظیر ترین کیفیت به مشتریان خدمات ارائه می کردند ولی بعد از چند سالی که گذشت از دامنه رقابت خارج شدند و بجز یک نام و برند چیزی از آنان باقی نمانده است که خود بحث های داشته و کارشناسان بایستی آنرا تحلیل نمایند .

امروزه شرکت ژاپنی تویوتا در بین این همه تولید کننده خودرو ژاپنی و جهانی بالاترین نمره بخاطر خدمات و پشتیبانی را بنام خود ثبت نموده در مورد تویوتا های لندکروز می توان گفت در تمام نبرد های جنگی از جمله جنگ تحمیلی با شرکت شگفت خود نام و آوازه خوبی داشته و مورد علاقه تمامی افراد می باشد . در اینجا علاوه بر سرمایه مالی هنگفت ، مدیریت ، نوع مدیریت،نگرش مدیران،دیدگاه مدیران، روانشناسی مدیران حتی مدیریت نیروی انسانی که کارکنان مجموعه را بسویی هدایت کرده !که با ایمان و اعتماد حداکثری کار و ماموریت شان را به پیش می برند و….

 

کارکنان ، هیات مدیره ها و کارفرمایان موفق ، به این باور رسیده اند که از اولین نقطه آغازین کار و یا نقطه شروع خط تولید با آموزش ،توجه و نظارت تا آخرین نقطه که خدمات تحویل داده می شوند تعامل و حوصله بیشتری بخرج دهند و تیم های بسیار قوی را برای این امر بکار گرفته اند مانند روانشناسی کالا، روانشناسی بسته بندی، کنترل کیفیت و کمیت، کارشناسان نظر سنجی و… انان با تشکیل اتاق های فکر که در ۱۴۰۰ سال پیش بعنوان شورا به ما تبعین شده کار و ماموریت شان را قدم به قدم مورد برسی ، تحلیل و ارزیابی قرار می دهند و همچنین در این راستا هزینه های زیادی را متقبل می شوند .

مجله مدیران دوراندیش

بنابر این هر چقدر به سیاست گذاری ،برنامه ریزی، کیفیت محصول ،اطلاع رسانی ، احترام به سلیقه مشتری ، رضایت مندی مشتری و… اهمیت داده شود مانند رستورانی که در قبال فروش غذا یک سرویس بیشتر بخاطر رضایت مندی مشتری خود  یک چایی مجانی ارائه کند قطعا خود گامی بسوی موفقیت بیشتر برداشته است زیرا جلب اعتماد مشتری نموده و در همان لحظه اثر بخشی عمل خود را  برای گروه خود می بیند .

اگر امروزه در خود می بینیم که خود را وابسته به یک نوع کالا یا شرکت نموده ایم و آن شرکت یا کالا برای ما بسیار حائض اهمیت است نشانه ان است که آن شرکت ، تولید کننده ، پزشک ، آرایشگر و… توانسته است در ما اعتماد و اطمینان ایجاد کرده است .

اگر ما در بخش تولید ، خدمات و فروش خدمت می کنیم باید بدانیم که  نود نه درصد  بقا ، رشد و پیشرفت ما  بستگی به رضایت مندی مشتریان و مخاطبان مان دارد . در جوامع کنونی با پیشرفت علم و فناوری و سرعت در زندگی هیچ کس تمایل به از دست دادن منابع پولی یش برای خرید کالا و محصول بی کیفیت ندارد .

امروزه برای مردم مصرف کننده کیفیت و کمیت کالا بسیار مهم است که حتی یک بطری آب هم حائض اهمیت است چون ممکن تبعات خوبی را به همراه نداشته باشد و فرد یا خانواده ای را دچار چالش بکند.

این باید دانست در برخی فرهنگ ها بر این باورند که کالای باکیفیت همان کالای گران قیمت است این نگرش کاملا غلط است هر کالایی هر چند کوچک می تواند از کیفیت بالایی بهره مند باشد مانند یک تیغ ژیلت در صورت عدم کیفیت خود می تواند خسارات فراوان و غیر قابل جبرانی ایجاد کند. پس کالای با کیفیت یعنی توجه کردن به ذاعقه های تمام مردم و پیاده سازی  خدمات حتی ایمنی در آن محصول .

در جهان امروز برنامه نویسان خبره دست در دست تولید کنندگان قرارداده اند که نتایج ارزنده و ثروت قابل توجهی را به انان اهدا شده است مثلا یک کارخانه تولیدی گز، از برنامه نویس ما درخواستی مبنی براینکه ایشان تعداد هشت کارخانه تولید گز اصفهان را دارد ، برخی تولید کنندگان از نام ایشان سو استفاده نموده و با کیفیت های متفاوت با نام ایشان اقدام به تولید و پخش می نمایند.

در آخر دکتر برنامه نویس ما با ارائه سامانه و نرم افزاری با کمک اسکنر بارکد خوان به مصرف کننده اطلاعات جامعی مبنی بر صحت محصول، استاندار محصول،تاریخ تولید، محل و شماره کارخانه تولید کننده، مسئول خط تولید و… را برای مصرف کننده با یک اسکن ساده رسانید حال شما خود قضاوت نمایید…

اکنون تولید کنندگانی هستند که بعد از فروش یا ارائه محصول خود با مشتری خود بصورت های مختلف تماس میگیرند و میزان رضایت مندی را در آنان جستجو می کنند . این در واقع یک ارزش افزوده است که تولید کننده می تواند برای بقا و حتی وجدان کاری خود خلق نماید این احترام و پرستیژ برای خود تولید کننده و احترام به منزلت مشتری است .

فروشندگانی هم (مانند لوازم خانگی) هستند محصولی را به مصرف کننده فروخته و در همان ابتدا با تشدید فشار بر مشتری اعلام می کنند باید بوسیله نصاب انان وسیله مورد استفاده قرار گیرد و این تازه شروع کار است که برای بنده هم پیش آمده که نصاب علاوه بر خرج تراشی از مشتری و خریدار مبالغی قابل توجهی را دریافت نموده است و به جرات می توانم بگویم من دیگران هم از خرید آن محصول منصرف کرده ام شما باشید چه می کنید؟

تولید کننده یا خدمات دهند با مشتریان و مخاطبان خود مانند یک زنجیره به هم متصل و عمل می کنند و نباید از کمک مصرف کننده به تولید کننده هم غافل  شد چون بدون همدیگر معنا و اعرابی ندارند.

اگر ما بدنبال این هستیم که خانواده ،جامعه  و کشور به توسعه یافتگی برسد ، رشد اقتصادی بیشتر بوجود آید و تولید ملی افزایش یابد تا مردم از درآمدی مناسب برخوردار شوند باید به کمک تولید کننده هم بشتابیم. ان هم با خرید کالاهای با کیفیت تولید داخل کشور.

در کشورها و جوامع پیشرفته در علوم اقتصاد سعی کرده اند برای تولید ثروت در کشورشان مدام برنامه ریزی می کنند و این برنامه ریزی هم اجرایی شده است همچنین برای حفظ و نگهداری آن رویداها و اتفاقاتی رخ داده است . در بخی از کشورها تغییر لحظه ای قوانین همچنین سلیقه ها و سیاست های مقطعی به بدنه اقتصاد و بدنه مصرف کننده لطمه های زیادی وارد کرده است . مثلا افزایش دلار عدم اعتماد برای مصرف کننده را همیشه بدنبال خواهد آورد شاید اگر بطور منطقی بخواهیم حرفی بزنیم درست است که افزایش نرخ ارز بر روی قیمت کالایی تا حدودی افزایش داشته است ولی این حقیقتی نیست که یک اقتصاد بزرگی را سرنگون کند که متاسفانه  در برخی جوامع شاهد هستیم که آن اعتماد کاهش پیدا کرده و ترس جایگزین آن شده است که مصرف کننده در این فکر است که با خرید آن کالا شاید در آینده قیمت آن افزایش بیشتر یا کاهش کمتری  پیدا کند بنابر این از خرید خود خوداری کرده و صبر می کند تا ببیند بازار با چه نوسانی روبرو می شود.

البته در این نوسانات عواقب بسیار بدتری هم ممکن است در صورت عدم کنترل حادث شود حال اگر طراحی، تدوین ، قوانین و شکوفایی در جامعه توسط رسانه های اجتماعی درست بیان شود  یعنی با آموزش  به مردم تفهیم شود و بقبولانند که این  مسائل یا موضوعات در فرهنگ ما ، ساختارما بوده و بایستی با تعامل مجدا پیاده سازی و بازنگری شوند و نیز یک مصرف کننده در راستای بسیج و یک اتحاد ملی همچنین در راستای شکوفایی کشور فعالیت نماید و یک تولید کننده یا خدمات دهند در این ایجاد اعتماد و اطمینان برای مصرف کننده بنمایند و همراه برنامه توسعه حرکت کنند ،حتی قوانین جامعه و قوانینی که بخش های خصوصی پیاده سازی می کنند بایستی دارای ثبات باشد  همچنین تغییرات به سمت پیشرفت باشد حال اگر شرکت یا کارخانه ای درحال یک برنامه ریزی برای تولیدش قرار گرفته است نباید تغییر قوانین مسبب صدمه به بدنه کارخانه و مصرف کننده وارد نماید چون این قوانین باید در راستای شکوفایی بخش اقتصادی طرفین باشد .

در اکثر کشورهای توسعه یافته همیشه تغییر قوانین به نفع مردم جامعه بوده است که اینها همه به برنامه ریزی و طراحی بدست متفکران و اندیشمندان در حوزه اقتصاد است و در کشور های در حال توسعه عدم ممیزی سبب لطمه و مشکل در بدنه اقتصاد آنان شده است مثلا در یک مقطع زمانی اعلام می شود که صادرات این کالا ممنوع ! حال آن تولید کننده با این همه سرمایه گذاری و یا دریافت وام و غیره باید دست به چه کاری بزند . چون قادر به صادر کردن کالایش نیست لطمه به بدنه شرکتش خورده و دچار مشکلات عدیده ای هم برخود هم بر پیکر جامعه مانند بیکاری کارکنان، ورشکستگی و… ایجاد می کند .

اگر برنامه ریزان ،تولید کنندگان و مصرف کنندگان به یک آگاهی آن هم شکوفایی اقتصاد جامعه برسند خیلی کمتر دچار مشکلات خواهند شد . پس باید مصرف کننده بداند باید کالای تولید داخلی خریداری کند تا حداقل معضل بیکاری رفع شود . کالای باکیفیت خریداری شود تا اعتماد بین تولید کننده و مصرف کننده بیشتر شود و مشکل فقر زدایی هم کمتر خواهد شد . همچنین تولید کننده اگر بخواهد کارآفرین نمونه، افتخار و نمونه ،رضایت وجدان شخصی، رضایت کارگران، درآمد بالا و پایداری داشته باشد باید علاوه بر احترام به مصرف کننده ،جنس مرغوب و با کیفیت همگام با استاندارهای جهانی تولید کند