آداب و نحوه دست دادن کاپیتان شهریور ۱۱, ۱۴۰۳

آداب و نحوه دست دادن

مجله مدیران دوراندیش

چگونه دست بدهیم؟

تمامد های اجتماعی دارای آداب و روشهای است که در جهان امروزی به یک مدل تبدیل شده و هر فرهنگی که دارای قدرت ویا خوش ایده بوده هم بر روی ان تاثیر گذار بوده است دست دادن خود نیز آدابی دارد و بسیاری معتقدند که می توان از نحوه دست دادن افراد به شخصیت او پی برد و بسیاری از ما به این نکات ریز آشنایی نداریم و با دست دادن به طرف مقابل پیام هایی را انتقال می دهیم که شاید اصلاً منظور یا نیت ما نبوده است پس بیایید تعدادی از آنها که بسیار شایع تر است را با هم یاد بگیریم:

مدل صحیح دست دادن

زمانیکه می خواهید دست بدهید چه خوب است بجای اینکه پشت دست نمایان شود، کف دست نمایان و به حالت پذیرا بودن طرف مقابل دست بدهید.

آیا باید دست طرف مقابل را فشار داد و یا باید شل دست داد؟

در هر چیزی رعایت کردن حدتعادل مناسب است و چیزی که می تواند تعیین کننده باشد ببینید طرف مقابل شما به چه صورت دست می دهد و شما کمی و فقط کمی محکم تر از او دست بدهید.

دست دادن محکم (نه آنقدر محکم که دست فرد مقابل شما اذیت شود) و همراه با لبخند نشاندهنده ی شور و اشتیاق ملاقات و آشنایی با طرف مقابل می باشد.

رعایت صحیح دست دادن در مهمانی ها بسیار ضروری می باشد و اینکه در مهمانی ها بخصوص زمانیکه ما میزبان هستیم چه آدابی را باید رعایت کنیم در مقاله ای جداگانه بنام

بدترین و ناپسندترین شکل دست دادن

حالتی را پیش خود تجسم می کنید که فرد روبروی شما درغالب میزبان و یا میهمان

با شما درست دست ندهد مثلا با   سر انگشتان و یا بسیار شل دست دادن با شما روبرو شود.  چه حسی را به شما منتقل می کند؟   البته حس تکبر و غرور فرد به شما که برای شما ارزشی قائل نمی شود

که حتی حاضر نیست اصول اولین برخود یعنی صحیح  ، بصورت کامل و محکم با شما دست بدهد، قطعا حس  عدم صمیمیت و انتقال آنرا به ما می دهد که نشان از عدم  تمایل جهت ارتباط زیاد و صمیمی با شما را ندارد .

اگر در حالت نشسته هستید و فردی ایستاده به شما دست می دهد حتماً به احترام او بلند شوید و ایستاده دست بدهید و این وظیفه شماست که ابتدا بلند شوید، دست بدهید و ایشان را دعوت به نشستن کنید.

بهترین شکل دست دادن

طوری دست بدهید که کل دست شما با شخصی که دست می دهید در تماس باشد و کامل به هم بچسبند و کمی به همدیگر فشار دهید یک نکته ضروری اگر در حال خوردن و نوشیدن هستید حتما ظروف را با دست چپ بگیرید که هم شما و هم طرف مقابل شما با راحتی بیشتر، مدت زمان کمتر بتواند دست بدهد و همچنین اگر دست شما چیزی از غذا و نوشیدنی به روی آن ریخت دست چپ شما باشد و نه دست راست که می خواهید دست بدهید.

دست دادن با دست  کثیف مطلقاً ممنوع!

آیا شما زمانیکه فردی دستش خیس یا عرق کرده باشد دست می دهید چه حسی دارید؟ حس جالبی نیست . پس در این مواقع اگر دست تان حتی اگر خیس یا عرق کرده می باشد از فرد عذرخواهی کنید و موضوع را به طرف مقابل بگویید و سر خود را به نشانه احترام کمی فقط کمی پایین آورده و لبخندی بزنید و به گفتگوی خود ادامه دهید و یا سریع دست خود را خشک کنید.

نگه داشتن دست

برخی از افراد در هنگامی که دست می دهند دست طرف مقابل را نگه می دارند و در این شرایط طرف مقابل نیز موذب است. که دست خود را رها کند و حالا بعد از اینکه چندثانیه می گذرد هردو مؤذب می شوند که کدامیک با پیش دستی دستش را رها می کند و این می شود که تا پایان صحبت دست ها به هم گره خورده باشد!

در این شرایط پیشنهاد می شود که برای رها کردن بعد از اینکه دست دادید کمی دست خود به آرامی و به تدریج شل  کنید و طرف مقابل نیز خواهد فهمید که موقع این است که دست خود را باید رها کند، در این صورت است که هیچ گونه ناراحتی و حس بدی به طرف مقابل دست نمی دهد و البته نگه داشتن دست برای مدت ۵-۴ ثانیه کافی و ضروریست و در این زمان کم رسم است که افراد دست یکدیگر را تکان می دهند و به حالت لغزان در می آورند.

منبع:http://karkonan.com

 

یک دیدگاه بنویسید
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * مشخص شده اند