4 تیر 1402 در اموزش

مدیریت راهبردی مجتمع های تجاری و یا مسکونی

کاپیتان عبدالله حیدری زفره

مدیریت مجتمع های  تجاری و یا مسکونی

هر دو موضوع مورد بحث با زیر ساخت هایی مشابه یکدیگر  ادامه حیات می دهند چون هر دو با مردم سرو کار دارند ، بنابر این بایستی قوانین خاص ش را اجرا کرد زیرا سلیقه ها و برخی رفتار های پسندیده و یا غیر اجازه پیشرفت به جلو را بسیار سخت و گاها نا ممکن می کنند.

در تمامی مجتمع ها می بایستی مدیر  شناختی از آدرس واحد ها ، قیمت هر واحد ،نوسانات بازار ، ساخت و ساز ، قیمت برخی از اجناس بکار رفته ( اقلام مصرفی و اقلام ماندگار) و همچنین با قوانینی همچون تجارت، کار و برخی ایین نامه ها آشنایی داشته باشد و یا اینکه با یک مشاور و یا یک وکیل هوشمند آگاه در این زمینه ارتباطی نزدیک داشته باشد. این مدیریت به عنوان یک عملکرد کلی و نگهداری از زیرساخت های کل ساختمان و اطمینان حاصل کردن از عملکرد صحیح و روند حرکتی ان مجموعه  باشد. مدیریت مجتمع خصوصا مجتمع تجاری شامل عملیات, مدیریت امکانات, امنیت, حسابرسی, تعمیر و نگهداری از فضای مشاعات, بازاریابی, اجاره و تمام توابع و الزامات دیگر مربوط به مجموعه تجاری, ابا حضور فیزیکی در مجتمع تجاری.

یکی از مهمترین چالش ها در مدیریت بهره برداری مجتمع تجاری اجاره فضا های تجاری به بهترین شکل ممکن چه از نظر نوع محصول قابل ارائه و چه از نظر افکار و ذهنیت مشتریان در مقابله با برندی که مجتمع نام گرفته است.

در گذشته مدیریت مراکز تجاری بدون مطالعه و بررسی های دقیق صورت می گرفت, شاید در ابتدا نسبت به جذب افراد و بازدیدکنندگان موفق بودند اما پس از گذشت مدت کوتاهی مشریان مجتمع تجاری تبدیل به بازدیدکنندگان موقتی می شدند و این یکی از دلایل شکست و رکود این مراکز بود.

مدیریت مراکز تجاری بدون بررسی, مطالعه و امکان سنجی, هزینه های گزاف و نجومی صرف رونق گرفتن این مراکز می کردند, در حالی که نسل جدید به همراه تیم مشاوره بهره برداری مجتمع های تجاری و با مطالعه, بررسی, امکان سنجی و با درنظر گرفتن نیاز مشتریان و بازدیدکنندگان محدوده مشخص, دقیق اقدام به بهره برداری صحیح و کارآمد از مراکز تجاری کرده اند.کاپیتان عبدالله حیدری زفره

حال این مدیریت و بهره برداری مراکز تجاری شامل موارد زیر می شود؛

  1. موقعیت
  2. منطقه بندی مجتمع تجاری
  3. تبلیغات و بازاریابی
  4. خدمات و امکانات
  5. مدیریت مالی و حسابداری
  • موقعیت یک مجتمع تجاری

موقعیت یک مجتمع اولین قدم و یکی از مهمترین اقدامات در موفقیت آن است. این امر نیازمند بررسی دقیق موقعیت از لحاظ جمعیت, سطح درآمد و تردید عمومی منطقه و همچنین نحوه دسترسی مشتریان به مجتمع خرید می باشد.

هدف اصلی از این بررسی ایجاد یک مجتمع قدرتمند و کاربردی در جهت برطرف کردن نیاز مشتریان و مخاطبان می باشد, به گونه ای که بتواند یک تصویر ذهنی قوی در ذهن مشتریان و بازدیدکنندگان مجتمع حک کند و آنان را بسوی خود جذب نماید. به عنوان مثال اگر بازدیدکننده ای در فکر خرید یک محصول و یا جنسی است , این تصویر ذهنی را داشته باشد که بهترین انتخاب را می تواند در این مجتمع داشته باشد.

هدف از موقعیت مجتمع تجاری عبارست از:

  • ایجاد تصویر ذهنی قدرتمند
  • ایجاد وفاداری در مشتریان و بازدیدکنندگان
  • جذب برند های خوب
  • مقابله قوی با رقبا
  • جذب مشتریان بیشتر

بطور کلی هدف از موقعیت مراکز تجاری بر ۲ اصل می باشد؛کاپیتان عبدالله حیدری زفره

  1. ارائه محصول
  2. برند های معتبر

1- ارائه محصول

همانطور که میدانیم هر مجتمع تجاری در درجه اول بر اساس قدرت ارائه محصول در خرده فروشی خود بازتاب و تصویر ذهنی خود را می سازد. ارائه محصول را می توان به ۳ بخش کلی تقسیم کرد؛

  1. محصولات لوکس و لاکچری
  2. قیمت مناسب
  3. خدمات پس از فروش

2- برند های معتبر

دومین هدف در موقعیت مراکز تجاری بهره گیری و دعوت از برند های معتبر در عرصه های استانی،کشوری و جهانی تا بتوان نظر بازدیدکنندگان و مشتریان مجموعه را جلب کرد. به طور کلی می توان این بخش را به ۳ دسته تقسیم کرد؛

  1. سرگرمی و تفریحی و پوشاک
  2. هایپر مارکت
  3. برند های تخصصی
  • منطقه بندی مجتمع تجاری

 

در دنیای مراکز تجاری مشتریان را می توان به دو بخش کلی تقسیم کرد!

1- خریداران متمرکز .

2-خریدران بی انگیزه.

خریداران متمرکز خریدارانی هستند که با هدف مشخص خود وارد مراکز تجاری شده و اقدام به تهیه کالای مورد نظر خود می کنند.

خریداران بی انگیزه خریدارانی هستند که بدون نیاز به کالای خاصی وارد مراکز تجاری شده و اقدام به بازدید از آنها می کنند. هر دو نوع این مشتریان برای مراکز تجاری بسیار مهم و حائض اهمیت هستند.

حال سوال اینجاست که چگونه می توان با بهره گیری از هر دونوع این مشتریان سبب افزایش کارایی و درآمد مجتمع های تجاری شد. منطقه بندی جواب این سوال است. منطقه بندی یعنی تخصیص فضا های مشخصی از مراکز تجاری و قرارگیری هر برند و محصول در جایگاه مناسب خود که توسط بهره بردار توسط فرمول خاص انجام می گیرد.

در عرصه رقابتی اگر منطقه بندی بدرستی صورت پذیرد می تواند باعث افزایش رونق و بهبود عملکرد مراکز تجاری شود.

مزایای منطقه بندی صحیح

  1. باعث می شود بازدیدکننده مدت زمان قابل قبولی را در مجتمع تجاری بماند
  2. ایجاد تصویر ذهنی منظم برای بازدیدکننده
  3. کمک به جذب هر دو نوع مشتری (متمرکز و بی انگیزه)
  1. ایجاد فضای رقابتی میان برند ها

نمونه ای از این منطقه بندی را می توان در بازار بزرگ هند (GIP) مشاهده کرد, این مجتمع تجاری با منطقه بندی درست توانسته است رقابت میان برند ها را افزایش داده و همچنین یک تجربه عالی برای خریداران و بازدیدکنندگان ایجاد کند.

  • تبلیغات و بازاریابی

مجله مدیران دوراندیش
مجله مدیران دوراندیش

تبلیغات های هدفتمند باعث افزایش رونق و بهبود عملکرد مراکز تجاری می شود. برخی از موثرترین این تبلیغات شامل, استفاده از بازدیدکنندگان مشهور و سرشناس, برگذاری جشنواره ها, برگزاری مراسم فرهنگی, ملی و مذهبی و همچنین برگزاری مسابقات و قرعه کشی میان مشتریان مجتمع تجاری است.با توجه داشت که برگزاری هر یک از این مراسم ها نیاز به زمانبدی صحیح و حساب شده دارد که توسط مدیریت بهره برداری طبق فرمول مشخص تهیه می شود.

مزایای استفاده از رویداد ها در مجتمع های تجاری

 

  1. جذب مشتریان بیشتر
  2. استفاده بهینه از فضای مجتمع تجاری جهت برگزاری مراسم مختلف
  3. ایجاد تصویر ذهنی قوی برای بازدیدکنندگان
  4. ایجاد تصویر ذهنی قوی برای برندها و مستاجرین مجتمع تجاری
  5. جذب مشتریان بی انگیزه و افزایش فروش روزانه

مرکز خرید Ansal Plaza در دهلی کشور هند توانست با برگزاری آیین ها و مراسم گوناگون, نظر بسیاری از بازدیدکنندگان و مشتریان را به خود جلب کرده و باعث افزایش لذت خرید برای مشتریان و بهبود عملکرد خود شود.

  • خدمات و امکانات

کاپیتان عبدالله حیدری زفره

خدمات و امکانات مراکز تجاری می توان به مواردی همجون؛ پارکینگ ها, امنیت, دستگاه های خود پرداز و کارتخوان, تشخیص آتش سوزی, مدیریت انرژی, تدارکات, روابط عمومی, سامانه راهنمای مشتریان و … اشاره کرد.

از شاخص ترین خدمات و امکانات در مدیریت مراکز تجاری می توان به موارد زیر اشاره کرد؛

  1. وب سایت و اپلیکشن معرفی مجتمع و خدمات
  2. راهنمای مشریان و روابط عمومی
  3. بخش بندی, هدف گیری و تعیین موقعیت (STP)
  4. تخفیف در خرید و بهره مندی از مزایای دیگر برای مشتری
  5. کنترل کاهش ترافیک مشتریان در صف های خرید
  6.  سهولت در تردد افراد و راحت آدرس ها را پیدا کردن مشتریان.
  • مدیریت مالی و حسابداری

 

مدیریت مالی, کسب و تامین نیاز مالی و مدیریت دارایی مجتمع تجاری را برعهده دارد, علاوه بر این موظف به شناسایی و مدیریت ریسک مجموعه می باشد. مدیریت مالی مستلزم برنامه ریزی دقیق از سوی هیات مدیره و طکاوت مدیر عامل جهت کسب اطمینان از جریان های نقدی در مجتمع تجاری است که این امور شامل موارد زیر می شود؛

  1. سیستم هوشمندحسابداری و پیگیری شارژها ، بدهی ها و فاکتور ها
  2. بررسی دریافت ها و درآمد های مجتمع تجاری
  3. ساماندهی منابع برای حسابرسی کارآمد و موثر سالانه

نیازمندهای یک مرکز تجاری:

  • داشتن یک هیات مدیره محکم
  • داشتن یک وب سایت
  • حضور در کنال های اجتماعی
  • داشتن مشاور در امور تبلیغات
  • مشاوره و تعیین اهداف
  • برنامه ریزی اجرایی
  • اجرا و نظارت
  • داشتن جشنواره ها
  • روانشاسی جذب مخاطب و مردم
  • پاسخ به علاقه مندی های جامعه
  • شناخت بازار هدف
Avatar

 




بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با مرور این وب سایت، با قوانین و مقررات ما موافقت می کنید.
موافقم