چگونه با دیگران ارتباط برقرار کنیم؟
مجله مدیران دوراندیش-کاپیتان عبدالله حیدری
همه ما برای برقراری ارتباط با دیگران خصوصا در امر تجارت ،پیشرفت کارهای اداری و سازمانی نیاز به یادگیری مهارت هایی جهت شروع و حفظ آن داریم. روشی که برای ایجاد ارتباط استفاده می کنید بر زندگی شما و اینکه چه کسانی در زندگی شما حضور داشته باشند، تاثیر گذار است. شغل، دوستان، میزان درآمد، و ازدواج شما می تواند تحت تاثیر شیوه برقراری ارتباط شما باشد. تلاش برای شناخت و ارتباط با یک فرد جدید، ممکن است برای هر دو طرف استرس زا و هیجان انگیز باشد. اینکه فرد را کجا یا چگونه ملاقات کردید اهمیتی ندارد، فقط لازم است خودتان باشید. ممکن است فکر کنید با حیله و دروغ نیز می توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید اما نیازی به این کار نیست، راه های ساده تری برای برقراری ارتباط با دیگران وجود دارد. در این مقاله ابعاد مختلف برقراری ارتباط با دیگران بررسی شده است.
چگونه باب صحبت را باز کنیم؟
ارتباط با یک فرد جدید به اندازه پرسیدن چند سوال هزینه دارد. شروع با سوال در مورد خواسته ها و نداشته هایتان، شباهت ها و تفاوت های خود و خانوادگی و هر چیزی که می تواند ارتباط شما را قوی کند، قابل انجام است. هر کسی ممکن است سبک ارتباطی خود را داشته باشد، اما در ادامه مواردی که هر کس می تواند برای برقراری ارتباط با دیگران انجام دهد را بررسی می کنیم. برای اطلاع از نحوه شروع یک رابطه عاشقانه کلیک کنید.
هفت اصل برای قرار ملاقات اول:
۱-وارد یک ماجراجویی شوید:
ملاقات خود را به سمت ایجاد یک خاطره مشترک هدایت کنید. پیاده روی، رفتن به یک محل تفریحی یا هر چیزی امکان پذیر است. نیاز به برنامه ریزی نیست، یک نقطه مشترک پیدا کنید که هر دو از آن لذت می برید و آن را پیشنهاد دهید. ایجاد یک تجربه و خاطره مشترک، می تواند رابطه را ایجاد و تقویت کند.
۲-زمانی را برای یک صحبت یا مکالمه در نظر بگیرید:
یک نقطه اتصال مثل فیلم، هنر، اقتصاد یا تحصیل پیدا کنید و درباره آن حرف بزنید. در طی صحبت به نقاط مشترک و تفاوت خود می رسید و سعی کنید آن ها را به چالش بکشید. به تفاوت ها احترام بگذارید و سعی نکنید نظر خود را به فرد مقابل تحمیل کنید.
۳-سوالات کلی و باز بپرسید:
پرسیدن سوالاتی که با چطور یا چگونه شروع می شود، می تواند یک مکالمه را ادامه دار کند. پرسیدن اینکه چه کتابی یا چه فیلمی دوست دارد، سوال درباره اینکه کار و شغل خود را چگونه پیش می برد و از این نوع سوالات، پاسخ های جالبی خواهد داشت که به شما کمک می کند یک پیوند جدید با طرف مقابلل برقرار کنید. در واقع فضا را برای فرد مقابل باز بگذارید تا درباره خود صحبت کند.
۴-قضاوت نکنید:
باز بودن ذهن، پذیرا بودن و روشنفکر بودن، کلید ایجاد ارتباط با یک فرد یا شریک عاطفی جدید است. بدون قضاوت بشنوید. شما مجبور نیستید با دیدگاه طرف خود موافق باشید، بلکه لازم است آن را درک کنید و بفهمید.
۵-یک فعالیتی را با هم انجام دهید:
انجام یک فعالیت مشترک راهی عالی برای ایجاد ارتباط است. وقتی باهم کاری می کنید، مغز درباره تجربه های منحصر به فردتان اشتراکاتی می سازد. انجام یک کار ساده مثل ورزش کردن در یک گروه، بازی های دو نفره و بازدید از یک مکان خاص، می تواند ضمانتی برای رشد رابطه شما باشد.
۶-به یک مکان شلوغ بروید:
اینکه بخواهید با هم تنها باشید وسوسه انگیز است اما تنهایی می تواند به رابطه شما آسیب بزند. به یک مکان شلوغ بروید تا چیزی برای صحبت کردن داشته باشید و اصطلاحا یخ شما آب شود، نگاه به مردم و مکان ها و صحبت درباره آن ها باعث احساس راحتی شما می شود.
۷-مثبت باشید:
لبخند بزنید و از فرصتی که برای آشنایی به دست آوردید خوشحال باشید. برای نشانه های مثبت کوچک زیادی هیجان زده نشوید. نگرش مثبت به رابطه، آینده و زندگی داشته باشید و از غر زدن و انتقاد دست بردارید. از دیگران و نکات مثبتشان تعریف و تمجید کنید و سعی کنید قدردان و سخاوتمند باشید.
۹ نکته و تمرین کلیدی برای برقراری ارتباط با دیگران
۱_ خودتان باشید:
فیلم بازی نکنید و ساختگی رفتار نکنید. چیزی که هستید را به نمایش بگذارید. دیگران یک آدم ناقص ولی صادق را به یک دروغگوی حرفه ای ترجیح می دهند. چیزی نگویید که در آن بمانید.
۲_توجه کنید:
به حرف های طرف مقابل توجه نشان دهید اما خیلی هیجان زده و ساختگی نباشد. می توانید با تکرار آخرین جملات او و سوال در مورد آن ها توجه تان را منتقل کنید. واقعا به حرف های طرف مقابل گوش دهید، همانطور که دوست دارید دیگران به شما گوش دهند.
۳_ عبارات تاییدی را کم کنید:
گفتن مرتب اوهوم، آره، می فهمم، عجب و … می تواند ارتباط شما را مختل کند و باعث می شود طرف مقابل حس کند شما دارید تظاهر به گوش دادن می کنید. سعی کنید واکنش ساده و گاهی با پرسش داشته باشید.
۴_ زبان بدن خود را تقویت کنید:
با موبایل خود کار نکنید، دست به سینه نباشید و به ساعت و اطرافتان نگاه نکنید. نشانه ها و حالات بدنی گاهی بسیار مهم تر از کلمات شما هستند. زبان بدن را بیاموزید، یک حالت با اعتماد به نفس ولی پذیرا داشته باشید.
۵_ دانای کل نباشید:
وقتی با دیگران حرف می زنید سعی نکنید نشان دهید چقدر اطلاعات بالایی دارید یا چقدر هنرمند هستید. شاید شنیدن برخی حرف ها برای شما دشوار باشد اما مدام نقض کردن و نقد کردن صحبت های طرف مقابل، شما را یک فرد آگاه نشان نمی دهد، بلکه شما مغرور و از خود راضی به نظر می رسید. تجارب و مقام شما اهمیتی ندارد، به طرف مقابل حس مهم بودن و ارزشمند بودن بدهید.
۶_ با اسم کوچک صدا کنید:
این مورد بسیار به ایجاد یک رابطه جدید کمک می کند اما سعی کنید ملاحظات فرهنگی را در نظر بگیرید. ترجیح این است که همانطور که فرد خود را به شما معرفی کرده صدا بزنید یا در مورد اینکه چگونه راحت تر است صدایش کنید با او صحبت کنید.
۷_ شوخی کنید:
سعی کنید در مورد مسائل مختلف، ولی به اندازه کافی و در موقعیت مناسب شوخی کنید. حواستان باشد با تفاوت ها، نظرات شخصی، اعتقادات و خانواده فرد شوخی نکنید. شوخی در مورد چیزهای لحظه ای که می بینید و اتفاق می افتد و حتی شوخی با خودتان می تواند موثر باشد. لحن شوخی توهین آمیز، زننده، بی ادبانه و تمسخر گونه نباشد.
۸_ اسامی را به خاطر بسپارید:
سعی کنید که اسم کسانی که ملاقات می کنید به هر روشی به خاطر بسپارید. گفتن این که من اسم ها یادم نمی ماند بسیار بد است. اسم آن ها را بارها تکرار کنید و برای یادآوری آن برای خود کد یا تصویر ذهنی بسازید. وقتی کسی حس کند در خاطر شما مانده است بسیار برای او احساس خوبی دارد.
۹_ با همه و در هر مکان صحبت کنید:
ممکن است از ارتباط با افراد جدید بترسید اما لازم است برای شروع یک تغییر تلاش و تمرین کنید. سعی کنید در اتوبوس، تاکسی یا هر مکانی، با افراد غریبه وارد مکالمه ای هرچند کوتاه شوید. با فروشنده مغازه یا مشتریان در مورد مسائل مربوط صحبت کنید. شوخی زننده نکنید و زیاده گویی نکنید.
لازم است ترس شما از صحبت کردن بریزد و چه کسی بهتر از افرادی که ممکن است هرگز دیگر در زندگی خود آن ها را نبینید. پس نه آبروی شما خواهد رفت و نه تمسخر خواهید شد.
سخن آخر:
برقراری ارتباط با دیگران یک مهارت است و هر مهارتی قابل یادگیری است. ممکن است شما به هر دلیلی نحوه ارتباط را یاد نگرفته باشید اما انسان، یک موجود اجتماعی است و هیچ چیز مثل ارتباطات سالم به رشد شما کمک نخواهد کرد. اگر در این زمینه مشکل دارید یا می ترسید، لازم است با یک روانشناس که در زمینه مهارت های ارتباطی تخصص دارد صحبت کنید و شرایط خود را با او در میان بگذارید. یک درمانگر با تجربه می تواند به شما در آموزش مهارت های ایجاد ارتباط موثر و شناخت بهتر خودتان کمک کند.
نویسنده : هنر زندگی
مطلب دوم علل تکرار اشتباهات در زندگی
گاها در طول زندگی پر نشیب مان ما دچار اشتباهاتی می شویم و دائم اشتباهات قبلی و را تکرار میکنیم.واقعا چرا؟ چرا دوباره تمامی اشتباهات را دوست داریم مجددا تجربه کنیم؟ شاید متوجه زیان و رخداد های که برایمان پیش آمده و یا در آینده می آید نیستیم؟ مشکل کار در کجاست؟
شاید در ایجا مشکل عدم اشنایی و درک کامل از شناخت هایمان است که نداریم.
عوامل تکرار اشتباهات؟
کاپیتان عبدالله حیدری زفره
- تمرکز و فکر نکردن به مشکلات خود و غوطه ور شدن در مشکلات دیگران.
- نادیده گرفتن دانش و تجربه
- گستردگی و تنوع زیاد فعالیت های غیر ضروری
- خروج از حدود اختیارات و توانایی.
- دور شدن از اخلاقیات و ارزشها
- خودشیفتگی
- عدم شناخت اطرافیان ارزشمند و توجه به افراد تملق گو و مطیع